Архитектурна 3д визуализация

3D architecture visualization

Архитектурна 3д визуализация .
Реконструкция на къща близнак в кв. Драгалевци.

Квартал Драгалевци се намира в подножието на планината Витоша. Kато това само по себе си привлича хората, които имат нужда да избягат от забързания живот на големия град и да почувстват често загубваната връзка с природата. Именно затова избрахме Органичния стил в архитектурата, като целта ни е къщата максимално да се впише в средата, в която е позиционирана.
Kакто световно известният архитект Франк Лойд Райт споделя:

“Хубавата сграда не е тази, която разваля пейзажа, а тази, която го прави още по-красив от преди.”

Разглеждайки плановете на къщата установихме прилика с погледната отстрани черупка на охлюв и решихме да се възползваме от това максимално.
След като случайно попаднахме и на няколко охлюва в околността. Бяхме възнитени от хармонията на цветовете, които виждахме по черупките им.  С       нимахме и ги използвахме при пресъздаването на нашата идея как трябва да излежда къщата-близнак.

Нестандартната архитектура и местоположението на сградата, подтикнаха към създаването на нова визия.
Като най-голямо вдъхновение получихме от сградата на музея Соломон Гугенхайм от Франк Лойд Райт, намираща се в центъра на Ню Йорк. Въпреки че първоначално идеята за нея всява смут и протести в американското общество, сградата се построява и вече над 60 години може да каже, че се “съревновава” с изкуството, изложено в нея. Вътрешността й наподобява черупката на охлюв, което осигурява уникална платформа за излагането на модернистично изкуство.

3D architecture visualization

3D architecture visualization terrace view 1

3D architecture visualization

3D architecture visualization terrace view

3D architecture visualization

3D architecture visualization front view

3D architecture visualization

3D architecture visualization bird view